Möjlighet till gevärsskytte 7.3 och 14.3

Här kommer två datum för er som vill skjuta med gevär i Sandhamn: 7.3. och 14.3. Det är fråga om MPK:s turer som man alltså måste anmäla sig till via mpk.fi senast en vecka före skyttet (ju tidigare desto bättre). Klubbens skytteofficer kommer oberoende att vara på plats som övervakare /skytteledare el.dyl. vilket betyder att klubbens gevär vid behov är tillgängliga.

Om ni vill delta i något av dessa skytten, anmäl er via MPK:s utbildningskalender på nätet och meddela sedan till axi@hsrk.fi så att hon vet att ta gevär med sig. Skytteturerna kostar 7 € åt MPK och patronerna till självkostnadspris åt klubben.
OBS. klubben har ett begränsat antal gevär, så dessa utlånas i anmälningsordning. Även MPK torde erbjuda möjlighet att skjuta med deras vapen.

För dem som är intresserade av skytte rekommenderas starkt att komma med i klubbens ”nimenhuuto”-sida (hsrkskytte.nimenhuuto.com). Om ni har frågor kring arrangemangen är det bara att kontakta Axi.

Program:

7.3.
9-12, Perusammunnat (kivääri). Vanlig skjutövning i lugn takt från 150 m.
9-12, Perusammunta (kivääri) 300 m. Vanlig skjutövning i lugn takt från 300 m.
OBS! Eftersom dessa är samtidigt och på olika banor måste alla klubbens vapen vara på samma bana.

14.3. Superdag
9-12, Perusammunta (kivääri). Vanlig skjutövning i lugn takt från 150 m.
9-12, Perusammunta (kivääri) 300 m. Vanlig skjutövning i lugn takt från 300 m.
(Samma banproblematik som 7.3.)
12-15 Asekäsittelyammunta (aloittelijat). SRA-stils övning, men utan förflyttningar eftersom alla står på samma rad och skjuter samtidigt. Skjutningarna är i en toimintamonttu (banan Asekäsittely 1) och avstånden kortare. På nybörjarträningarna övar man saker som kasettbyten, byte av skjutställning från stående till knästående osv.